Lambertseter-Karlsrud − Planarbeid

Hva har vi gjort?

Plan- og bygningsetaten har gjort et større planarbeid for Lambertseter og Karlsrud. Hensikten med denne planen er å få til et godt byområde med en blanding av boliger, næring, nærmiljøfunksjoner, nye møteplasser og gode løsninger for myke trafikanter.

Planarbeidet har resultert i en områderegulering med konsekvensutredning. Planen skal vedtas av bystyret.

Hva skjedde når?

Dette har vi gjort

  • Desember 2018: varslet oppstart av planarbeid
  • November/desember 2019: Høring av planprogram og varslet oppstart av områderegulering
  • Sommer/høst 2020: forelagt endelig forslag til planprogram for byråd for byutvikling
  • November/desember 2020: varslet berørte om noen utvidelser av plangrensen
  • April 2021: fastsatt planprogrammet (PDF)
  • Juni 2023: Forelagt Plan- og bygningsetatens forslag til områderegulering med konsekvensutredning for byrådsavdeling for byutvikling
  • August – september 2023: høring av forslag til områderegulering (7. august – 18. september)
  • Andre halvdel av 2023: Gjennomgått alle innspill vi mottok under høringen av planforslaget, og vurdert om vi skulle gjøre noen endringer
  • Desember 2023: Sendt Plan- og bygningsetatens forslag til områderegulering til Rådhuset for politisk behandling

Hva skjer nå?

Planforslaget er oversendt til Rådhuset.

Ta kontakt med Byrådsavdeling for byutvikling ved spørsmål om status og fremdrift på behandlingen av planen.

Hvilke områder er med i planen?

Planområdet er langstrakt i nord-sør retning mellom Lambertseter og Karlsrud T- banestasjon. Den største delen av planområdet ligger mellom T-banesporene og Cecilie Thoresens vei, og i tillegg er et mindre område vest for Karlsrud T-banestasjon med.

Disse områdene omfatter både private og offentlige eiendommer som i dag brukes til forretninger og dagligvarehandler, kontor, bydelsadministrasjon, bensinstasjon, trafostasjon, parkering, med mer. To småhuseiendommer (Radarveien 2 og 4) er inkludert for å kunne vurdere et helhetlig grep for utviklingen på Karlsrud (dette er en utvidelse siden høring og som skal varsles berørte).

Veiareal rundt utviklingsområdene er med fordi vi vil vurdere en omforming av disse. Det gjelder hele Cecilie Thoresens vei og deler av Lambertseterveien, Raschs vei, Radarveien og Steingrims vei.

Hvorfor har vi laget områderegulering for Lambertseter-Karlsrud?

I kommuneplanen for Oslo 2015 er Lambertseter og Karlsrud definert som utviklingsområder med krav til felles planlegging. Det betyr at kommunen har ansvar for å lage en helhetlig plan for utviklingen av området.

På Lambertseter har flere private grunneiere i lengre tid vært interessert i å utvikle sine eiendommer, og enkelte hadde tidligere startet arbeidet med å utvikle egne detaljreguleringsplaner for sine tomter.

I 2018 ble Plan- og bygningsetaten bedt av Bystyret om å utarbeide en områderegulering, og de private reguleringsplanarbeidene blitt satt på vent. Grunneierne kan først få lov til å fremme sine egne detaljreguleringsplaner for politisk behandling når Bystyret har vedtatt kommunens områdereguleringsplan.

Medvirkning

Plan- og bygningsetaten har satt pris på å få innspill fra deg!

Ved høringsperiodene vi har avholdt har vi fått mange innspill og kunnskap om området, folks ønsker, behov og meninger om hvordan prosessen bør legges opp.

Vi har også fått mange innspill om medvirkningsaktiviteter vi har gjort så langt. Se linkene under for å komme til oppsummeringsrapporter fra de ulike aktivitetene.

Hva inneholder planforslaget?

Vi foreslår å sikre en stor bypark, flere torg, og en bedre og mer trafikksikker utforming av gater. Publikumsrettede funksjoner som butikker og møtesteder på gateplan skal bidra til attraktive byrom. Deler av industribebyggelsen fra etterkrigstiden bevares. Planforslaget legger til rette for ca. 650-990 nye boliger, og byggehøydene er begrenset til 3-7 etasjer på Lambertseter og 3-6 etasjer på Karlsrud.

Hele planforslaget kan leses i dok.nr. 686 i saksinnsyn.

Vi har gjennomført disse medvirkningsaktivitetene

Visste du at du kan abonnere på saken? Da får du varsel på e-post om alle nye dokumenter.

Hvem er ansvarlig?

Det er Oslo kommune ved Plan- og bygningsetaten som har hatt ansvar for planarbeidet.

Kontakt oss

Plan- og bygningsetaten

Prosjektleder
Annika Norderud
Mobil

Kundesenteret i Plan- og bygningsetaten

Mobil