Gateoppgradering i Grefsenveien - fra Disen til Myrerskogveien
Bymiljøetaten har oppgradert Grefsenveien for syklister og gående, og forbedret overvannshåndteringen mellom Disen holdeplass og Myrerskogveien.
Hva er gjort?
Anleggsperioden startet våren 2023.
Anleggsarbeidet på den 1,8 kilometer lange strekningen har vært delt opp i flere faser for å kunne opprettholde trafikken gjennom området samtidig som anleggsarbeidene har pågått.
Prosjektet var i hovedsak ferdig i starten av oktober 2024. Siden starten av oktober har det kun vært mindre restarbeider som har pågått og Bymiljøetaten overtok anlegget formelt fra entreprenøren i slutten av oktober 2024. Per 25. oktober 2024 gjenstår kun mindre etterarbeid som vil utføres i løpet av den nærmeste tiden.
Dette er bygget;
-
Sammenhengende og opphøyde sykkelfelt på begge sider av veien fra Disen holdeplass til Myrerskogveien
-
Nye og bredere fortau
-
Nytt og rehabilitert overvannsanlegg, dette inkluderer at overflatevann skilles fra avløpsnettet
-
Grønne overvannsløsninger i form av regnbed og fordrøyningsmagasin
-
Ny hundepark
-
Oppgradering av trikkeholdeplassene Doktor Smiths vei, Glads vei, Grefsenplatået og Grefsen stadion
-
Trafikksikkerhetstiltak
Hvorfor har vi gjort dette?
Hensikten med å utvide fortauene og etablere opphøyde sykkelfelt i Grefsenveien er å bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten for gående og syklende, samt redusere omfanget av sykling på fortauet og dermed bedre forholdene for gående. Det er også gjort omfattende oppgraderinger av overvannsløsninger og opparbeidet ny hundepark.
Den aktuelle strekningen inngår i Plan for sykkelveinettet og er en viktig brikke i et sammenhengende sykkelveinett som vil strekke seg fra Kjelsås til Oslo sentrum. Grefsenveien– Sandakerveien – Thorvald Meyers gate – Markveien – Torggata en av strekningene i Oslo med høyest potensiell sykkeltrafikk dersom det tilrettelegges godt for sykling og vil danne en direkte forbindelse mellom store boligområder og et stort antall arbeidsplasser. Kun Ring 2 er beregnet å ha større potensial for sykkeltrafikk.
Satsingen på sykkeltilrettelegging i Oslo har utgangspunkt i Sykkelstrategi for Oslo 2015–2025. Strategien ble vedtatt av Oslo bystyre i 2015, med en visjon om at Oslo skal bli en sykkelby for alle.
Hensikten med strategien er å bidra til realisering av miljøvennlige transportløsninger, redusere press på byens transportsystem og gatearealer, skape mer byliv og bedre folkehelsen. Hovedtiltaket i sykkelstrategien er å bygge et sammenhengende sykkelveinett og i 2018 ble Plan for sykkelveinettet i Oslo ble vedtatt av Oslo bystyre. Planen legges til grunn for planleggingen av sykkeltiltak og inneholder forslag og anbefaling til sykkelveinett i Oslo.
Les mer om Oslo kommunes satsing på sykkel her
Kontakt oss
Bymiljøetaten;
23 48 20 30
postmottak@bym.oslo.kommune.no - merk e-posten “Grefsenveien, Disen-Myrerskogveien"