Utvidelse av skjenkebevilling for en enkelt anledning
Skjenkesteder som har en bevilling kan søke om å utvide den ved arrangementer og andre anledninger.
Hva kan bevillingen utvides til?
Bevillingen kan utvides til å gjelde
- et tilleggslokale
- utendørs
- utvidet åpnings- og skjenketid (kun i spesielle tilfeller)
Det må foreligge særlige grunner for å få utvidet åpnings- og skjenketid, for eksempel at skjenkestedet har en usjenert og isolert beliggenhet eller er langt fra bebyggelse.
Hva koster det?
Det koster ikke noe å søke om utvidelse av bevilling.
Hvordan søke?
- Styrer eller stedfortreder på et skjenkested søker om utvidelse av skjenkebevilling her
- Alle andre søker om utvidelse av skjenkebevilling her
Det er bare styreleder, daglig leder eller en person som har rollen «kommunale tjenester» i Altinn som kan søke om bevilling.
Vedlegg som må følge søknaden
- Hvis arrangementet skal være utendørs må dere sende inn en tegning eller skisse over arrangementsområdet og grunneiers tillatelse til å benytte arealet.
For å kunne behandle søknaden så raskt som mulig, trenger vi i tillegg disse opplysningene:
- En utfyllende beskrivelse av arrangementet, hva slags arrangement det dreier seg om (konsept), hvor mange deltakere dere forventer og opplysninger om eventuelt vakthold under arrangementet.
- Beskriv det utvidede arealet så presist som mulig. Oppgi etasje, navn på lokalet og plasseringen i forhold til det eksisterende skjenkearealet dere opprinnelig fikk bevilling for. Disse opplysningene oppgis i søknadsskjemaet der vi ber om en beskrivelse av arrangementet.
Hvor lang tid tar det å få svar?
Søknaden behandles vanligvis innen tre uker. Ofte tar det kortere tid.
Saksbehandlingstiden regnes fra det tidspunktet dere har sendt oss dokumentene vi trenger for å behandle søknaden. Ved større arrangementer kan behandlingstiden bli lengre. Da vil vi orientere om forsinkelsen og når dere kan forvente svar.
Vi sender svaret til din digitale postkasse i Altinn.
Lover og regler
Oversikt over lover og regler som gjelder for serverings-, salgs- og skjenkesteder.