FutureBuilt
FutureBuilt er et innovasjonsprogram og utstillingsvindu for de mest ambisiøse aktørene i byggenæringen. Visjonen er å vise at det er mulig å utvikle den bærekraftige og attraktive nullutslippsbyen.
Hvorfor er Oslo med i FutureBuilt?
Gjennom FutureBuilt får kommunen praktisk erfaring og kunnskapsutveksling med de mest ambisiøse aktørene i bransjen.
Hvordan delta?
Dersom du har et områdeprosjekt eller byggeprosjekt med ambisiøse bærekraft- og klimamål i Oslo, kan det potensielt bli et FutureBuilt-prosjekt.
Beslutningen om hvilke prosjekter som blir med i programmet fattes av en lokal styringsgruppe i den enkelte kommune. I Oslo består den av representanter fra Byantikvaren, Bymiljøetaten, Klimaetaten, Kulturetaten, Sykehjemsetaten, Renovasjons- og gjenvinningsetaten og Oslobygg KF. I tillegg deltar byrådsavdeling for byutvikling som observatører. Styringsgruppen ledes av etatsdirektør i Plan- og bygningsetaten.
Fordeler
Utbyggerne som er med må yte litt ekstra, men fordelene med å delta i FutureBuilt er mange. Blant annet får prosjektene bistand og kvalitetssikring innen temaene som omfattes av FutureBuilts kriterier, faglige møteplasser og omdømmebygging.
I Oslo får prosjektene også prioritert kommunal saksbehandling og reduserte byggesaksgebyrer.
En åpen arena for læring og innovasjon
Gjennom FutureBuilt bidrar Oslo kommune til at kunnskap og metoder for bærekraftig byutvikling utvikles videre. I programmet samarbeider offentlige etater, akademia, prosjekterende, utøvende og andre aktører byggenæringen om utvikling av metodikk og veiledere. Fagstoffet som utvikles er åpent tilgjengelig, og ligger tilgjengelig på programmets nettsider. Her finnes kriteriesett, verktøy og veiledere for arbeid med sosial bærekraft, naturmangfold, sirkularitet og mye mer.
FutureBuilt ZERO metodikk for klimagassberegninger er samlet i en egen portal.
Kontakt
Les mer om FutureBuilt og finn kontaktinformasjon på FutureBuilt.no