Kom i gang med dyrkingen

I Oslo har vi parsellhager, skolehager og andelsgårder, men urbant landbruk kan også skje i din bakgård, i hagen eller på Oslos tak.

Beredskapshager

Det er en økende interesse for beredskapshager. Vi har vår på Losæter. Der dyrker vi vekster som tåler vårt klima, som gir god avling, er næringsrike, og som kan lagres over vinteren. Vi har enkle hageredskaper, og ombruker ressursene etter beste evne. Rester fra det grønne i hagen går i komposten og om høsten høster vi frø.

Når man driver med matauk er det også lurt å ha en plan for innhøsting og lagring. Plantene vokser og gir oss grønnsakene når de er klare. Da gjelder det å ha en plan for avlingen. På Sørli gård har vi i flere år jobbet med å utforske metoder for å lagre grønnsaker.

Å ha en beredskapashage er en fin måte å øve seg i å bli litt mer selvforsynt på. Dyrking gir grønnsaker, felleskap og kunnskap – og med det kommer mestringsfølelse og glede. Når vi lærer oss å dyrke er vi med på å opprettholde kunnskapen om matens opprinnelse. Kunnskap er også beredskap.

Dyrkekurs

Vi har samlet kurs og aktiviteter innen urbant landbruk i aktivitetskalenderen.

Søk om midler til dyrking

Kart over urbant landbruk i Oslo

På kartet finner du ulike typer hager. Noen er åpne for besøk, som for eksempel besøksgårder. Andre er medlemsbaserte, som parsellhager og andelslandbruk. Ta kontakt med dem om du har spørsmål.

Se kart over urbant landbruk i Oslo.