Forstudium teater
Forstudium teater ved Oslo kulturskole er et ettårig fulltidsstudium for deg som ønsker å fordype deg i skuespillerfaget.
Om undervisningen
Forstudium teater gir deg muligheten til å utvikle dine ferdigheter som skuespiller, og er et springbrett til videre utdanning innen teaterfaget. Studiet gir deg en dypere innføring i skuespillerteknikk, scenisk forståelse, kropps- og stemmebevissthet og tekstforståelse.
Gjennom studiet blir du bevisst på dine styrker og utfordringer som skuespiller, og med tett oppfølging og veiledning fra våre pedagoger vil det bli lettere for deg å stake ut en kurs for videre utdanning.
På Forstudium teater møter du lærere som er profesjonelle aktører i sine fag, og som deler bredt av sin innsikt og erfaring fra bransjen. Med skolens sentrale beliggenhet ved Schous plass på Grünerløkka er vi tett på det levende kulturlivet i Oslo.
Studiet har skuespillerteknikk som hovedfag, og kroppstrening og stemmetrening som støttefag.
Skuespillerteknikk
- Grunnleggende skuespillerarbeid: Bevegelse, gruppedynamikk, lytting og timing med hovedvekt på Lecoq-baserte øvelser, kontaktimpro og viewpoints
- Monologarbeid: Frem mot jul arbeider vi med å formidle tekst fra scenen, og setter dette sammen til en forestilling.
- Method acting: Studentene lærer teknikker for å leve seg inn i rollefigurens tanker og følelser. Metoden er inspirert av den russiske teaterpedagogen Konstantin Stanislavskij, og senere videreutviklet i USA av Ivana Chubbuck.
- Fysisk teater og tegneseriemime: Studentene får trening i fysisk teater før jul og jobber intensivt mot en visning i tegneseriemime etter jul. Her jobber de med selvvalgt tema, både som skuespillere, dramaturger, manusforfattere og regissører.
- Produksjonsarbeid: Vi jobber med tekst og regi. Her får studentene benytte teknikkene de har lært gjennom studiet. Året avsluttes med en profesjonell visning.
Kroppstrening
Arbeidet med kroppen er en viktig del av skuespillerfaget. Her benytter ulike danseformer og fokuserer på avspenning, tilstedeværelse, fleksibilitet og fokus. Studentene har også en ukentlig yogaøkt, der de lærer pusteøvelser og tilstedeværelse i egen kropp.
Stemmetrening
Studentene skal gjennom en grunnleggende stemmetrening, hvor de lærer å bli kjent med sin egen stemme og ser på sammenhengen mellom kropp, pust, stemme og sang. Målet er å finne frem til den enkeltes unike stemmeuttrykk og arbeide med hvordan kroppsbruk, intonasjon, diksjon og lytteevne henger sammen. Gjennom sang- og kortrening vil vi jobbe med enkle korsatser og gå gjennom ulike musikalske stilarter. Studentene lærer å lytte og å tilpasse seg hverandre i et ensemble. I andre semester jobber vi mer individuelt med stemmearbeid og solosang. Studentene vil få egen tid med pianist og individuelt repertoar.
Visninger
Gjennom året har vi jevnlige visninger i større og mindre format.
-
Fredagsvisninger basert på gruppearbeid
-
Monologvisning for publikum før jul
-
Et større prosjektarbeid før påske
-
Julekonsert og vårkonsert
-
Avsluttende forestilling før sommeren iscenesatt av profesjonell regissør
Kursdetaljer
Opptak
Når du søker må du legge ved bilde av deg selv, og vitnemål eller foreløpige karakterer. Når vi har mottat søknaden din blir du invitert til en opptaksprøve som består av en workshop med improvisasjonsøvelser i gruppe, fremføring av selvvalgt monolog på fire minutter og et lite intervju.
Søknadsfrist 15. mars 2025
Opptaksprøver blir 4. eller 5. april 2025
Alder
Fra 18 år
Pris
45.000,– pr. skoleår (inkludert depositum på 5.000,–)
Som et forskudd på skolepenger, må depositum betales innen 15. juni. Studentene binder seg for hele undervisningsåret. Studiet er ikke støttet av Lånekassen
Varighet
Helårsplass. Fulltid. Undervisningsåret går over 35 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager
Studentene mottar vitnemål etter fullført studium.
Pedagoger
Undervisningssteder
- Schous kulturstasjon
Kontakt
- Telefon
- 91 64 42 33