Servering

Søk om skjenkebevilling

Arrangør må søke Næringsetaten om skjenkebevilling for enkeltanledning hvis det skal serveres alkohol på arrangementet. For åpne arrangementer er behandlingstiden vanligvis tre uker. Ved større arrangementer kan behandlingstiden bli lenger, så det kan være lurt å søke i god tid.

Er det et utendørsarrangement må du legge ved en skisse over utearealet og grunneiers tillatelse. Det holder at grunneier gir en skriftlig bekreftelse på at arrangementet skal finne sted.
Det gis ikke skjenkebevilling til arrangementer som retter seg mot barn og unge, heller ikke i forbindelse med idrettsarrangementer.

Få mer informasjon og søk Næringsetaten

Kontakt Næringsetaten

Registrer næringsmiddelvirksomhet

Dersom det er du som arrangør som er ansvarlig for matsalget på arrangementet regnes du som mataktør og plikter å registrere virksomheten hos Mattilsynet. Dette gjør du i Mattilsynets skjematjeneste hvor du ved førstegangs registrering benytter skjemaet «Ny næringsmiddelvirksomhet inkl. matkontaktmaterialer». Registreringen skal sendes før salget starter, og helst en uke i forveien. Skoler og lag som selger pølser og kaker på 17. mai eller lignende kortvarige arrangementer behøver ikke å registrere seg.
Få mer informasjon og registrer virksomheten hos Mattilsynet
Spørsmål rettes Mattilsynets Svartjeneste mat, på telefon: 22 40 00 00, eller mail: svartjeneste.mat@mattilsynet.no

Det finnes relevante veiledere for dette temaet - Gå til nyttige veiledere om næringsmiddelvirksomhet.

Mennesker ser på matvarer i en teltbod på Oslo vegetarfestival
Oslo vegetarfestival, foto: Mira Wickman. Bilde: Mira Wickman

Meld fra om matsalg

Arrangør anbefales å melde fra til Mattilsynet dersom det skal selges mat under arrangementet. Dette gjør du ved å sende en epost med litt informasjon om aktiviteten til postmottak@mattilsynet.no. Emnefeltet bør inneholde navn på arrangementet, tidsrom og sted.

Det er matselgers ansvar at maten er trygg, men arrangør har allikevel en viktig rolle som tilrettelegger. Som arrangør kan du i tillegg til å melde fra til Mattilsynet, sørge for at mataktørene får den informasjonen de trenger og at de fysiske forholdene som elektrisitet, avfallshåndtering, håndvask og personaltoalett er i orden.

Det finnes relevante veiledere for dette temaet - Gå til nyttige veiledere om matsalg.

Kontakt oss