Digital hjemmeoppfølging

Digital hjemmeoppfølging er per nå en tjeneste som er tilgjengelig for innbyggere i bydel St. Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka, Gamle Oslo, Frogner, Ullern og Vestre Aker. 

Hva er digital hjemmeoppfølging?

Digital hjemmeoppfølging er en helsetjeneste som kan passe for både unge og eldre som har en eller flere kroniske sykdommer (for eksempel kols, hjertesvikt, diabetes, kreft), ernæringsproblematikk eller psykiske lidelser.

Gjennom oppfølging fra bydel kan du få økt innsikt og mer kunnskap om sykdommen og helsetilstanden din. Du vil også få medisinskfaglig veiledning fra sykepleier på oppfølgingssenteret i din bydel. Digital hjemmeoppfølging kan være aktuelt i både korte eller lengre perioder.

Hva kan du få hjelp til?

Du får tildelt måleutstyr etter dine behov, og et nettbrett som er enkelt å bruke. Du utfører målinger selv, i ditt eget hjem, og svarer på spørsmål om formen din. En sykepleier på oppfølgingssenteret i bydelen mottar målingene og svarene, og gir deg støtte og veiledning dersom tilstanden din blir dårligere.

Sykepleier fra oppfølgingssenteret i bydelen kan sammen med deg og din fastlege utarbeide en plan for din oppfølging. I planen finner du informasjon om hva du kan gjøre hvis tilstanden din forverres. Tiltakene i planen kan du selv igangsette i samråd med sykepleier fra oppfølgingssenter i din bydel.

Hvordan kan jeg få digital hjemmeoppfølging?

Det er enkelt å komme i gang med tjenesten. Du kan få digital hjemmeoppfølging ved å ta kontakt med bydelen du bor i for en vurdering. Du kan også bli henvist av din fastlege eller sykehuset.

En sykepleier fra oppfølgingssenteret går gjennom utstyret og viser deg hvordan det fungerer. Det er også mulig å få tjenesten i samarbeid med pårørende hvis du ikke kan håndtere utstyret selv.

Hvem tar jeg kontakt med?

Lurer du på om du kan ha nytte av digital hjemmeoppfølging? Har du flere spørsmål om tjenesten? Ta kontakt med bydelen du bor i eller legen din for en uforpliktende prat.

Du kan også lese mer om digital hjemmeoppfølging på Helsedirektoratets nettsider.