Skolehelsetjenesten
Om skolehelsetjenesten
Alle skoler har skolehelsetjeneste med helsesykepleier (tidligere helsesøster), og flere skoler har også tilbud om lege, fysioterapeut og psykolog. Alle som arbeider i skolehelsetjenesten har taushetsplikt.
Skolehelsetjenesten er gratis og tilgjengelig for alle skolens elever. Vi oppfordrer også foresatte og lærere til å ta kontakt med oss. Vi har flere faste tilbud, og gir råd og veiledning til alle trinn.
Kontakt oss
Du finner oss i skolens egne lokaler. Du kan komme til helsesykepleier uten avtale for å snakke om det du ønsker. Finn ut når helsesykepleier og andre er tilgjengelig på nettsiden til skolen din.
Foresatte til elever under 16 år og elever fra 16 år og oppover kan bruke helsenorge.no for å kontakte skolehelsetjenesten. Slik gjør du:
- Logg deg inn på helsenorge.no
- Velg barnet det gjelder og klikk på helsekontakter
- Under helsekontakter finner du skolehelsetjenesten
- Skriv en melding for å komme i kontakt med skolehelsetjenesten
Faste tilbud fra skolehelsetjenesten
Grunnskolen
- 1. klasse: Skolestartundersøkelse med lege og helsesykepleier.
- 2. klasse: Tilbud om vaksine mot difteri/stivkrampe/kikhoste/polio.
- 3. klasse: Vekt- og høydemåling. Råd og veiledning.
- 6. klasse: Tilbud om vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR-vaksinen).
- 7. klasse: Tilbud om vaksine mot humant papillomavirus (HPV) for jenter og gutter (2 doser).
- 8. klasse: Helsesamtale med vekt og høydemåling.
- 10. klasse: Tilbud om vaksine mot difteri/stivkrampe/kikhoste/polio.
Les mer om barnevaksinasjonsprogrammet på Folkehelseinstituttets nettsider
Videregående skole
Du kan komme til oss for å snakke om prevensjon, personlige problemer og andre utfordringer i hverdagen. Vi tilbyr også russeundervisning og Meningittvaksine (vaksine mot hjernehinnebetennelse). Du kan få gratis kondomer hos helsesykepleier.
Atomberedskap og utdeling av jodtabletter
Som ledd i atomberedskapen i Oslo kommune er jodtabletter lagret i alle offentlige og private skoler, barnehager og institusjoner der barn oppholder seg på dagtid. Ved en atomhendelse der nasjonale myndigheter anbefaler å ta jod i skoletiden, så vil skoler og barnehager i Oslo kommune dele ut jod til barna som er tilstede. Foresatte må aktivt reservere på forhånd dersom man ikke ønsker at barna skal få utdelt jodtabletter