Folkehelseundersøkelsen i Oslo 2024
I november/desember 2024 gjennomførte Oslo kommune en spørreundersøkelse om folkehelse, i samarbeid med Folkehelseinstituttet. Undersøkelsen ble sendt ut til 160 000 innbyggere. 45 500 svarte.
Resultatene
Resultateten fra undersøkelsen er tilgjengelig i ulike formater.
Detaljert statistikk og visualisering for Oslo i alt, bydeler og delbydeler er tilgjengelig i en egen delingsløsning.
Folkehelseinstituttet har utarbeidet en rapport med utvalgte resultater fra undersøkelsen som er viktig for det tverrsektorielle folkehelsearbeidet i kommunen, og et vedlegg med tabeller med resultater for hver delbydel.
- Rapporten er publisert på Folkehelseinstituttets hjemmeside.
- Vedlegg med delbydelstall (PDF)
Flere resultater og analyser vil bli publisert etter hvert. Resultatene fra undersøkelsen skal støtte opp under det systematiske folkehelsearbeidet i Oslo kommune.
Det kan søkes om tilgang til dataene fra undersøkelsen, for forskningsprosjekter og masteroppgaver. Søknad må sendes Folkehelseinstituttet som forvalter dataene.
Har du spørsmål om undersøkelsen?
folkehelseundersokelsen@hel.oslo.kommune.no
Hva ble det spurt om?
Undersøkelsen hadde spørsmål om helse, trivsel og livskvalitet og forhold av betydning for folkehelsen i Oslo. Det tok i gjennomsnitt 20 minutter å svare på spørsmålene.
Hvordan foregikk undersøkelsen?
Undersøkelsen var nettbasert. De som ble valgt ut til å delta, mottok en personlig lenke via SMS og e-post fra Oslo kommune.
Undersøkelsen ble gjennomført av Verian på oppdrag fra Folkehelseinstituttet og Oslo kommune. Undersøkelsen ble sent ut fra 4. til 15. november 2024. Undersøkelsen ble avsluttet 15. desember.
Personvern
Undersøkelsen og den videre behandlingen av dataene følger strenge personvernregler. For mer informasjon om personvern og datasikkerhet, se Folkehelseinstituttets hjemmesider.
Dataene som Oslo kommune får, vil ikke kunne spores tilbake til den som svarte. Resultater vil kun bli offentliggjort for grupper, ikke enkeltpersoner.
Undersøkelsen var tilgjengelig på flere språk
Undersøkelsen var tilgjengelig på norsk (bokmål og nynorsk), engelsk, arabisk, somali, tigrinja, polsk, urdu og ukrainsk.
Promoteringsmateriell
Det ble laget plakater, informasjonsark og animasjonsfilmer til bruk i sosiale medier i forbindelse med undersøkelsen.
Materiellet er tilgjengelig på norsk, engelsk, arabisk, somali, tigrinja, polsk, urdu og ukrainsk. Last ned promoteringsmateriell