Avdeling Grepperød spesialiserte fosterhjem
Grepperød spesialiserte fosterhjem er en del av barneverntiltak Grepperød, som består av flere avdelinger og drives av Barne- og familieetaten i Oslo kommune. De spesialiserte fosterhjemmene ligger geografisk spredt, men i hovedsak innenfor en avstand på 1.5 times kjøring fra Moss sentrum.
De ansatte
I Grepperød spesialiserte fosterhjem jobber tre konsulenter og en assisterende avdelingsleder. De ansatte er barnevernspedagoger og sosionomer med bred arbeidserfaring innen barnevernfeltet, og videreutdanninger i blant annet barnevernfaglig veiledning, familieterapi, nettverksarbeid, mastergrad i barnevern og mastergrad med fordypning i flerkulturelle fosterhjem. Vi har kurs i traumesensitiv omsorg, sertifiseringer i COS-P, og to av våre konsulenter er godkjente Pride-/grunnopplæringsledere. I tillegg har vi psykolog tilknyttet avdelingen.
Slik jobber vi
Vi arbeider tilknytningsorientert og traumesensitivt. Barnets/ungdommens tilknytningsmønster og omsorgserfaringer brukes aktivt i familieavdelingens tilnærming ovenfor de spesialiserte fosterhjemmene.
Vi har fokus på hvilke atferdsstrategier barnet/ungdommen har utviklet som følge av tidligere omsorgserfaringer. I samråd med fosterhjemmene arbeides det bevisst med å «gå bak» barnets atferd og tilby barnet/ungdommen gjentatte nye omsorgserfaringer for å lykkes i etablering av tilknytning og bidra til å utvikle barnets nye indre arbeidsmodeller.
Hvordan er det å være spesialisert fosterhjem
Den i det spesialiserte forsterhjemmet som er frikjøpt til oppdraget, blir en del av et faglig felleskap tilknyttet Grepperød. Du får en egen konsulent som følger deg opp. Konsulenten er kontaktpunktet inn mot barneverntjenesten, og bistår det spesialiserte fosterhjemmet med individuell veiledning og støtte. Vi tilbyr også gruppeveiledning med andre spesialiserte fosterhjem, samt veiledning med psykolog, både individuelt og i gruppe. Vi er tilgjengelige også utenom ordinær kontortid.
Alle Grepperøds spesialiserte fosterhjem har tilbud om inntil 35 fridager per år. Der det er hensiktsmessig kan samvær med biologisk familie samkjøres med det spesialiserte fosterhjemmets fridager. Fridagene tas som oftest ut en helg i måneden og 11 døgn i løpet av sommeren