Lofsrud læringsHUB

Dette prosjektet skal inspirere og styrke kunnskapen om entreprenørskap og øke motivasjonen hos elevene for læring og utdanning.

Hvorfor jobber vi med dette?

Lofsrud ungdomsskole, Bydel Søndre Nordstrand og Utdanningsetaten samarbeider om et toårig prosjekt for å bedre og videreutvikle arbeidslivsfagene ved skolen. Prosjektet skal inspirere og styrke kunnskapen om entreprenørskap og øke motivasjonen hos elevene for læring og utdanning.

Målet med prosjektet er å gi elevene økt forståelse og motivasjon for utdanning gjennom praktiske yrkesfag og etablering av elevbedrift. Skolen ønsker å bidra til at elevene blir godt rustet til å møte framtiden, og i første omgang fullføre og bestå videregående opplæring. Arbeidslivsfagene skal inspirere og motivere flere elever til å søke yrkesfaglig studieretning på videregående. Dette skal også bidra til et godt og trygt læringsmiljø på skolen.

Gjennom arbeidslivsfagene får elevene prøvd seg som både frisør, kokk, innen lyd- og lydproduksjon og innen vedproduksjon. Elevene får også prøvd seg som gründere og får hjelp til å etablere sin egen elevbedrift. Det er et mål om at elever, lærere, foreldre og naboer kan få mulighet til å kjøpe elevdriftenes tjenester.

Skolen skal være et naturlig samlingspunkt i nærmiljøet hvor elevene opplever at det er trygt og godt å være. Lofsrud er en «meråpen skole», noe som åpner opp for at elevene kan drive elevbedriften både i og utenfor skoletid. Å være en meråpen skole betyr at skolen er åpen på kvelden og har aktivitetstilbud i ferier. Prosjektet ønsker på den måten å ha en positiv effekt på lokalmiljøet.

Hva skal vi gjøre?

  • Utvikle tilbudet for meråpen skole
  • Utvikle undervisningsopplegget for arbeidslivsfag og entreprenørskap
  • Utarbeide en struktur for opprettelse av elevbedrift
  • Videreutvikle skolens kriminalitetsforebyggende danningsprogram
  • Etablere en struktur for elevmedvirkning og erfaringsdeling

Hvem har ansvar for prosjektet?

Prosjektet eies Utdanningsetaten og Bydel Søndre Nordstrand, og pågår på Lofsrud skole.

Tidslinje

August 2022 til juni 2025.

Kostnad

Prosjektet er finansiert av Områdesatsingene i Oslo ved delprogram oppvekst og utdanning og delprogram nærmiljø.