Egenberedskap ved nedsatt funksjonsevne

Hvis du har nedsatt funksjonsevne, kan en krise by på annerledes utfordringer for deg enn for andre. Det er derfor viktig at du på forhånd tenker gjennom hvordan du kan bli påvirket.

Gjør forberedelser hjemme

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap oppfordrer alle til å ha et egenberedskapslager i hjemmet. Hva vi har i egenberedskapslageret vårt vil variere ut fra hva vi har behov for. Ved en uventet og krevende situasjon i samfunnet kan det bli vanskelig å få tak i informasjon, varer og tjenester. Hva trenger du for å klare deg hjemme i én uke?

Hvis du ønsker undertekster på filmen, kan du trykke på «CC» på videoavspilleren og velge «Norsk bokmål CC».

Finn din beredskapsvenn!

Snakk med naboer, venner, familie og assistenter om hvordan de kan hjelpe deg. Skriv gjerne opp viktig informasjon og kontaktopplysninger på et ark. Gjør dette arket kjent og tilgjengelig for dine beredskapsvenner.

Felles egenberedskap | Sikkerhverdag

Søk råd fra kommunen

Dersom du på grunn av nedsatt funksjonsevne mottar tjenester fra kommunen, skal du få hjelp ved en krise. Ved en krise vil mange sårbare grupper trenge hjelp. Derfor kan det ta tid før kommunen tar kontakt med deg. Snakk med tjenesteleverandør eller kontakt bydelen din om hva som gjelder for deg ved en krise.

Kontakt bydelen om helse- og omsorgstjenester

Egenberedskap for hjelpemidler

Hvis du benytter hjelpemidler som går på batterier eller strøm, kan du trenge ekstra batterier eller et hjelpemiddel som fungerer uten strøm i reserve. Ta kontakt med ergoterapitjenesten i bydelen dersom du trenger hjelp til å søke NAV om hjelpemidler eller ekstra batterier som er spesiallaget for hjelpemidler. Ekstra batterier som finnes i alminnelig handel kjøper du selv.

Kontakt ergoterapitjenesten