Økt livsmestring
- Et opplæringsmateriell i arbeidet mot ungt utenforskap.
Arbeidet med å forebygge ungt utenforskap må starte tidlig. Å jobbe for å motvirke konsekvensene av barndomsbelastninger allerede fra de første leveårene kan gi positive ringvirkninger og forhindre fremtidig utenforskap. Nyere forskning viser at alle som jobber med barn og unge kan være med å forebygge gjennom å skape gode relasjoner. At barn opplever gode møter med trygge voksne er avgjørende.
Barn og unge forteller sjelden om belastningene de lever under. Det kommer til uttrykk på andre måter, som kan sette relasjoner til trygge voksne på prøve. Økt livsmestring gir dere som jobber med barn og unge noen nyttige verktøy som kan brukes i arbeidshverdagen. De hjelper dere med å forstå hvordan dere kan hjelpe barn som står i fare for å falle utenfor. Hva skal dere se etter? Hvordan snakke med barna? Og hva er god hjelp?
Her kan du lese mer om utvikling av materiellet.
Dere skal lære om hvordan hjernen, stressresponsen og regulering fungerer. Opplæringen gir økt forståelse for hvordan både barna og voksne reagerer, og hvorfor. Den gir også noen verktøy som kan være god hjelp i møter med barn og unge som utfordrer oss.