Takk
for maten!
Tar du turen til Byarkivet lørdag 9. november
kl. 11.00 kan du få vite mye om kommunens kjøkken
og matforsyning i forrige århundre, og smake på
noen av rettene som ble tilberedt. Da arrangeres arkivenes
dag, og temaet for dagen er som du forstår: MAT!
 |
Fra
festmiddag holdt i anledning Blåtrikkens 30-
års-jubileum, 24. september 1924 antakeligvis
i Speilsalen på Grand. |
Stekte og kokte retter, flamberte og frityrte, grillede
og dampede, ja, det er ikke måte på hva
som finnes om mat i arkivene. Kommunens kjøkken
har servert mat til alt fra konger og nobelprisvinnere
til de fattigste på grøtstasjonen på
byens østkant. Men kommunen har også vært
oppdrager og folkeopplyser. Ernæringen ble satt
i høysetet på så vel den kommunale
husmorskolen som i spisesalene på byens folkeskoler
der "oslofrokosten" skulle gi sunne og lærevillige
elever.
Dagen vil inneholde:
- Foredrag
- Utstillinger: fotografier, kommunens eldre serviser
med mer
- Servering av oslofrokost
- Smaksprøver fra kommunens gallamiddager
- Visning av film: "Maten vi spiser" fra Oslo,
1954
- Kafe-musikk ved gruppa "Sturm und drang"
- Omvisninger og mye mer
Se program
|